Torbjörn Hesselbring, fotografi

Torbjörn Hesselbring, fotograf från Linköping, visar sina bilder.

Den röda tråden i Torbjörns fotograferande är Sveriges natur, allt från fjäll till kust. I Järpens kulturhus visar Torbjörn bilder från Jämtland, Sveriges kustband och fågelbilder från trakten kring Linköping.

–  Mitt fotograferande började under tonåren då jag fick min första systemkamera. I början var det mycket fotograferande i svartvitt, med efterföljande mörkrumsarbete. Jag läste en del fotolitteratur om teknik och komposition. I övrigt är jag självlärd, berättar Torbjörn.

Det som lockar Torbjörn i naturen är den kargare miljön som fjäll eller en havsstrand. Kameran riktas inte bara mot de stora vyerna, utan också med det lilla i landskapet.

–  På senare år har jag börjat fotografera det lilla landskapet där fantasin kan få mera utrymme och då gärna i närmiljön. Att fotografera natur är ett sätt att leva och komma ut i naturen under alla årstider, förklarar Torbjörn.

Torbjörn fotograferar gärna fåglar, helst i ett dramatiskt ljus under morgon och kväll. Han har tidigare fotograferat i Nordnorge, Lofoten, Skottland, Island och Färöarna. Samt haft flertalet utställningar runt om i Sverige.

Fri Arena/Åre konstförening
(Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och reserverar oss för ändringar)