Katrin Sundberg och Julianne Spitzinger, fotografi, måleri, text och poesi

Stenar – fotografi – text - poesi

Världen flyttar in i kulturhuset när Katrin och Julianne visar stenar, fotografier, texter och poesi från långt bort och nära. En utställning som symboliserar det kreativa livet, men också bjuder in till inspiration för eget skapande.

Katrin fångar många gånger sina motiv under de dagliga promenaderna, om det så är i Indien, Melbourne eller Åredalen.

  • När jag var i Melbourne fascinerades jag av den graffitti som fanns på många platser i staden. Den energi och kreativitet som gränderna förmedlade var intensiv och påverkade mig starkt. Jag letar detaljer och leker fram uttryck. Oftast använder jag bara min Iphone. Det är både lättsamt och roligt, berättar Katrin. Hemma väljer jag ofta att hitta motiv i naturen. När jag ser bilder som jag vill fånga, går jag gärna nära för att fånga detaljer.

Julianne Spitzinger dras till havet och stenar.

  • Det är ett meditativt tillstånd att gå längs med en strand och ha stenfokus. Varje sten är ett eget universum och hänger inte ihop med någonting annat. Det finns vare sig början eller slut på en sten, förklarar Julianne. De flesta stenarna är små och vill gärna att man tar i dem, känner, vänder och tittar. Några av dem har fått fundament och en presentation, vilket öppnar upp för nytt skapande.

Med på utställningen är även verk av Juliannes son Adrian Spitzinger (akvarell, prickmålning) och mor Cristina Spitzinger (fotografi, collage).

/Fri Arena, Åre konstförening.
På grund av Corona-läget, endast 6 besökare samtidigt i utställningen. Markera vid ingången när du går in och ta bort markeringen när du går ut.